Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
Fødevarestyrelsen Vælg sundere Nøglehullet
Skip Navigation LinksForside » Nyheder » Nye film og portrætter fra nøglehulscertificerede spisesteder
18-12-2012 13:57

Sociale medier

Tip en ven

Print siden

L�s h�jt

Mindre tekst

Større tekst

Bente Lytje fra B/Lunch

Nye film og portrætter fra nøglehulscertificerede spisesteder

Se og hør med når der i 3 nye film og 4 portrætter stilles skarpt på, hvad Nøglehullet betyder i hverdagen for de certificerede spisesteder.

Under efterårets nøglehulskampagne 2012 fik de nøglehulscertificerede spisesteder mulighed for at deltage i en fotokonkurrence, hvor de skulle fotografere deres hverdag med Nøglehullet. De 3 vindende spisesteder er nu blevet omdrejningspunktet i 3 nye film og 4 faglige portrætter, der stiller skarpt på, hvad Nøglehullet betyder i hverdagen for de certificerede spisesteder.
 
Nøglehullet på spisesteder - på det hvide lærred
Både madprofessionelle, gæster samt de øverste beslutningstagere som for eksempel direktøren på den private arbejdsplads, Sundhedsudvalgsformanden på den kommunale bane eller chefen i eget cateringfirma sætter i filmene ord på deres meninger om certificeringsordningen.
Selvom ’fortællingen’ fra de 3 spisesteder er forskellig, er der alligevel betragtninger der går igen. Eksempelvis er der en fælles tendens til, at Nøglehullet har sat gang i en større faglig udvikling i køkkenet og givet ny viden og nye kompetencer. Også tendensen med at Nøglehullet giver ny fokus på frugt og grønt går igen. Det oplever de madprofessionelle som en spændende udfordring, og gæsterne oplever det som et kvalitetsløft. 
 
Du kan se filmene her

4 køkkenchefer taler ud
I 4 faglige portrætter taler 4 køkkenchefer ud om ordningen. Og her bliver der ikke lagt skjul på at nøglehulscertificeringen har været lidt af en aha-oplevelse og at arbejdet med Nøglehullet har bragt den faglige stolthed til nye højder.
Nøglehullet har givet mere indsigt i det daglige arbejde samtidig med at kreativitet er blevet en nødvendighed. Derudover er bevidstheden omkring smag kommet i et helt nyt fokus.  Med Nøglehullet er friske krydderurter blevet en del af det faste repertoire i køkkenerne og de grove grøntsager har fået en helt anden og vigtig plads på buffeten.  En stor bonus er desuden, at spisestederne nu, ved hjælp af Nøglehullet, kan dokumentere og tydeligt formidle overfor deres kunder, at de tilbyder muligheden for at træffe et sundere valg.
  
Du kan læse portrætter her
 
Sekretariatet siger tak til alle, der har medvirket i film og artikler.