Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
Fødevarestyrelsen Vælg sundere Nøglehullet
Skip Navigation LinksForside » Nyheder » Nye muligheder med en revideret Nøglehulsbekendtgørelse
29-01-2013 08:44

Sociale medier

Tip en ven

Print siden

L�s h�jt

Mindre tekst

Større tekst

Nye muligheder med en revideret Nøglehulsbekendtgørelse

Her giver vi en oversigt over de nye muligheder og væsentligste ændringer i forhold til Nøglehullet på spisesteder.

Fredag d. 25. januar trådte den reviderede Bekendtgørelse om anvendelse af Nøglehulsmærket i kraft. Find den reviderede Bekendtgørelse her (BEK nr 38 af 22/01/13).
 
 I forhold til Nøglehullet på spisesteder er de væsentligste ændringer:
 
 
  • Nu kan der tilbydes nøglehulsmærket morgenmad
Det er nu muligt for et nøglehulscertificeret spisested at servere et nøglehulsmærket morgenmadstilbud. Der er derfor indsat et nyt bilag 5, der angiver kravene til servering af en nøglehulsmærket morgenmad (se bilag 5).
 
 
  • Kriterier målrettet konceptstyrede spisesteder
Der er nu kriterier målrettet specifikt til konceptstyrede spisesteder hvad angår nøglehulscertificering (se bilag 8 jf. § 16, stk. 2 og § 17, stk.2). Det er særlig hvad angår kriterier for dokumentation, uddannelse og formidling at kriterierne er blevet mere målrettede.
Baggrunden er, at et konceptstyret spisested adskiller sig så meget i forhold til organisering og daglig drift, at Sekretariatet har fundet anledning til at udarbejde målrettede kriterier. 
Læs mere om hvordan et konceptstyret spisested er defineret og om hvilke ændringer der gør sig gældende i den reviderede bekendtgørelse.
 
 
  • Tilbyd brød – uden at det indgår som en del af en madret eller en pålægsbuffet
Det er nu muligt at servere nøglehulsmærket brød, der ikke indgår i en madret eller som en del af en pålægsbuffet (se § 12). Nøglehulsmærket brød kan nu derfor f. eks. serveres sammen med en salatbuffet. Dog er forudsætningen at der tilbydes mindst én madret der lever op til kriterierne.
 
 
  • Opskrifter målrettet nøglehulscertificerede spisesteder
Yderligere er det nu muligt for diverse aktører at udvikle nøglehulsmærkede opskrifter til storkøkkener mv – dvs. spisesteder der tilbyder mad til mange. Yderligere er mulighederne udvidet, således at det også er muligt at udvikle opskrifter på pålæg og brød der lever op til kravene for Nøglehullet. Dermed er det ikke kun forbrugerne der kan nyde godt af de nøglehulsmærkede opskrifter, men også hele Food Service sektoren.
 
 
Sekretariatet arbejder på højtryk for at opdatere bl.a. Miniguiden og Vejledningen til bekendtgørelsen.