Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
Fødevarestyrelsen Vælg sundere Nøglehullet
Skip Navigation LinksForside » Nyheder » Nye muligheder til DIT spisested - en nemmere hverdag!
12-03-2015 09:27

Sociale medier

Tip en ven

Print siden

L�s h�jt

Mindre tekst

Større tekst

Nye muligheder til DIT spisested - en nemmere hverdag!

Se her hvilke 8 nye muligheder DIT spisested har fået pr. 1. marts

Log på medlemssiden og læs mere om de nye muligheder i den reviderede Miniguide 
 

 
8 nye muligheder
 
·         Ny madretskategori til småretter og to-komponentsmadretter
®      Giver mulighed for at tilbyde småretter og to-komponentsmadretter med mindst 50 % grønsager, som dagens nøglehulsmærkede madret.
 
Eksempler:
- Klassiske madretssalater såsom pastasalat, Salade Nicoise, Ceasar Salat
- Kød, fjerkræ eller fisk med grønsager og sovs.
- Omelet med grønsager
Læs mere i Miniguiden s. 27
 
·         Intet energikrav ved buffetservering samt anden form for selvbetjening
®       I kan nu planlægge og arbejde med buffetportionsstørrelser – både ved beregning, planlægning og tilberedning – I bestemmer størrelsen på portionen.
 
·         Krav om 2 tilbud af pålæg ved buffet – ikke krav om type
®      Det er nu valgfrit, hvilke typer af nøglehulsmærket pålæg I serverer, hvis I har pålægsbuffet. Udover kød-, fiske- og vegetarpålæg er det også muligt at servere småretter og to-komponentsretter som et pålægstilbud.
Læs mere i Miniguiden s. 30
 
·         Nye kriterier for vegetarpålæg, som åbner op for at lave flere lækre varianter
®      Det er nu blevet muligt at lave flere spændende nøglehulsmærkede vegetarpålægsvarianter, da kravet til indhold af vegetabilske råvarer i vegetarpålæg er sænket fra 95 % til 60 %. Det betyder, at det nu er muligt at lave vegetariske postejer, hummus, falafel o. lign.
Læs mere i Miniguiden s. 30
 
·         Hvis I har salatbuffet er der ikke længere krav om pålægstilbehør ved pålægsbuffet
®      Hvis I både har salatbuffet og pålægsbuffet er der ikke længere krav om pålægstilbehør. Det er nu en mulighed og ikke et krav – og skulle gerne medføre mindre madspild.
Læs mere i Miniguiden s. 31
 
·         Nye muligheder for at tilberede spændende salater og pålægstilbehør
®       I kan nu tilsætte 20 % valgfrie ingredienser i salater og pålægstilbehør for at få mere smag og struktur – dette kræver dog en næringsberegning eller en grundopskrift.
Læs mere i Miniguiden s. 31 (pålægstilbehør) og s. 32 (salater)
 
·         Nye muligheder for at nøglehulsmærke dressinger i salatbaren
®       Det er nu muligt at tilbyde nøglehulsmærkede dressinger ved siden af de nøglehulsmærkede salater i salatbuffeten.
Læs mere i Miniguiden s. 33
 
·         Der er ikke længere krav om nøglehulsmærket fedtstof
 
  
 God fornøjelse!