Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
Fødevarestyrelsen Vælg sundere Nøglehullet
Skip Navigation LinksForside » Nyheder » Nye værktøjer på medlemssiden til tilmeldte spisesteder
29-01-2013 09:13

Sociale medier

Tip en ven

Print siden

L�s h�jt

Mindre tekst

Større tekst

Nye værktøjer på medlemssiden til tilmeldte spisesteder

Sekretariatet har udviklet 4 nye vægtskemaer, fakta og gode råd om salt og smag samt en ny grøntsagsliste som hjælp til de tilmelde spisesteder.

Alle de nye værktøjer er at finde på medlemssiden.
 
Nye vægtskemaer – gør indtastning nemmere i Nøglehulsberegneren
Sekretariatet har udviklet 4 nye vægtskemaer, der gerne skulle gøre det nemmere for spisesteder at indtaste vægt på ingredienser i Nøglehulsberegneren.
De 4 nye vægtskemaer indeholder vægt for frisk frugt, grøntsager, æg, fedtstoffer, tørrede nødder og frugter samt sukker, salt, mel, gryn, korn og frø og de er lige til at printe ud og hænge op.
Find de nye skemaer på medlemssiden.
 
Hjælp til at begrænse saltindtaget
For helbredets skyld skal saltindtaget ned på 1 tsk. om dagen. Danskerne får størstedelen af deres salt fra Take-away, kantiner og restauranter. Spisesteder kan gøre en indsats med at sænke saltindtaget når der bestilles varer, maden tilberedes og smages til, når der bages brød og når maden serveres. Og der er nu hjælp at hente. Sekretariatet har nemlig udviklet materiale til tilmeldte spisesteder med fakta og gode råd om salt, der er lige til at printe ud og hænge op i køkkenet.
Find materialet på medlemssiden.
 
Tilbered maden med de 5 sanser
Smag, gastronomi og Nøglehullet skal følges ad. Derfor har Sekretariatet udviklet inspiration til de tilmeldte spisesteder om hvordan en god smagsoplevelse skabes, for det er i tilberedningen af maden og sammensætningen af råvarerne vigtigt at skabe en synergi imellem de forskellige smagsindtryk. Desuden kan et Smagskompas hurtigt give et overblik over, hvilke muligheder der er for at højne smagsoplevelsen af måltidet.
Find og print både Smagskompasset samt fakta og gode råd om smag på medlemssiden.
 
Hvad er grove og fine grøntsager?
En helt ny liste over grøntsager opdelt efter fiberindhold og efter fine og grove grøntsager ligger nu på medlemssiden. Som noget ekstra, er der også billeder af de enkelte grøntsager, en hjælp til når det går stærkt ude i køkkenerne.
Listen kan bruges når man skal variere f.eks. sine salater, for nu er det blevet nemmere at finde grøntsager der har nogenlunde samme fiberindhold og derfor kan gå ind og erstatte hinanden.
Se og print listen over grove og fine grøntsager fra medlemssiden.