Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
Fødevarestyrelsen Vælg sundere Nøglehullet
Skip Navigation LinksForside » Nyheder » Nyhedsmail december
19-12-2012 12:54

Sociale medier

Tip en ven

Print siden

L�s h�jt

Mindre tekst

Større tekst

Nyhedsmail december

Her kan du læse nyhedsmailen fra december.

 
 
Header nyhedsmail.PNG
                  

Film, spot på køkkenchefer, flere kriterier og meget mere 

Det er med stolthed, at vi i dette nyhedsbrev kan præsentere 3 film om spisesteder, der alle er blevet Nøglehulscertificeret. Både køkkenchefer, gæster og direktører sætter ord på hvorfor de bakker op om Nøglehullet. Yderligere kan du læse 4 portrætter af køkkenchefer, der fortæller hvordan Nøglehullet har bidraget til øget faglig stolthed og arbejdsglæde. Du kan også læse om de kriterier der er på vej, som blandt andet giver mulighed for at tilbyde nøglehulsmærket morgenmad samt hvordan vi har planlagt en forbedring og udvikling af Nøglehulsberegneren.
 
God læselyst
  

Nye film om Nøglehullet spisesteder

Se og hør med når direktøren, medarbejdere og gæster på 3 forskellige spisesteder giver deres mening om Nøglehullet på spisesteder, og om hvordan de hver især bakker op om det nye tiltag.
 
’Med Nøglehullet er vores hverdag simpelthen blevet mere fagligt udfordrende og sjovere. Det er også blevet lettere at introducere nye elever og medarbejdere i kantinen, da vi nu har en synlig faglig ramme at arbejde ud fra’. Det fortæller chef Bente Lytje fra cateringfirmaet B/Lunch.
 
I 3 helt nye film stilles der skarpt på, hvad Nøglehullet betyder i hverdagen for de certificerede spisesteder. Både madprofessionelle, gæster samt de øverste beslutningstagere, sætter i filmene ord på deres meninger om certificeringsordningen. 
 
Filmene kan ses her.

Kirsten Henriksen fra Glostrup Rådhus Kantinen 

Lotte Bull fra Creativ Company 

4 køkkenchefer taler ud!

4 køkkenchefer har sagt ja til at fortælle om deres oplevelser og  faglige erfaringer med at drive og være en del af et nøglehulscertificeret spisested.
 
Der bliver i portrætterne ikke lagt skjul på, at nøglehulscertificeringen har været lidt af en aha-oplevelse og at arbejdet med Nøglehullet har bragt den faglige stolthed til nye højder. Kreativitet er blevet en nødvendighed, og det er tydeligt, at bevidstheden omkring smag er kommet i et helt nyt fokus.  En stor bonus er desuden, at spisestederne nu, ved hjælp af Nøglehullet, kan dokumentere og tydeligt formidle overfor deres kunder, at de tilbyder muligheden for at træffe et sundere valg.
Læs alle 4 portrætter her.

Flere kriterier på vej

I takt med at flere og flere spisesteder tilmelder sig Nøglehullet på spisesteder, har vi oplevet en øget efterspørgsel efter nye måder at anvende ordningen på. Derfor arbejder vi nu på at gennemføre en række ændringer i bekendtgørelsen om anvendelse af nøglehulsmærket, som forventes at træde i kraft primo 2013.
 
Ændringerne er blandt andet en række nye kriterier, som vil give spisestederne mulighed for at tilbyde nøglehulsmærket morgenmad samt kriterier specifikt målrettet de konceptstyrede spisesteder. Yderligere vil studerende på relevante ernærings- og madfaglige uddannelser kunne tilegne sig de relevante kompetencer, der fremgår af bekendtgørelsen, gennem deres uddannelse. Det overordnede mål er, at Nøglehullet på spisesteder på sigt skal blive en del af alle relevante uddannelser. Endelig bliver det med ændringerne muligt at udvikle opskrifter, der lever op til Nøglehullet, målrettet spisesteder. Som det er nu, er det ifølge bekendtgørelsen kun muligt at udvikle opskrifter til forbrugeren, men i takt med at spisestederne er kommet godt i gang, er der opstået et nyt behov, som nu efterkommes. Ændringerne er pt. i høring.
  
 

Nøglehulsberegner

På baggrund af brugerundersøgelsen af Nøglehulsberegneren i august 2012, samt erfaringer og tilbagemeldinger fra brugere af beregneren, har vi valgt, at opdatere og udvikle Nøglehulsberegneren. I første omgang sætter vi særlig fokus på bedre brugervenlighed og nemmere søgefunktion i forhold til fødevarergrupper og ingredienser. Yderligere vil der bliver udviklet en funktion, der gør det muligt at gange beregninger op/ned i forhold til antal portioner. Vi vil løbende tilføje nye ingredienser og opskrifter til beregneren. De nye tiltag vil blive implementeret i første kvartal af 2013.
 

Sekretariatet siger TILLYKKE med certificeringen til:

Kantinen Glostrup Rådhus
Kantinen Auto College Aalborg
MAN Diesel og Turbo
Skørping Idrætscenter
Parkvænget
FIH Erhvervsbank
Coloplast Syd
Coloplast Nord
Coloplast Mørdrup
Høveltegård
Slagtergrillen
Flådestation Korsør
Nyholm
Høvelte Kaserne
Coloplast Thisted
Brande Hallerne
Kastellet
Frederiksberg Slot
 
Fra 2013 er Sekretariatets telefon åben alle hverdage fra kl. 9-15.

 

 
 
Kontaktoplysninger til sekretariatet: 
Telefon: 2286 7103 fra kl. 9-15 (åben tirsdag, torsdag og fredag)