Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Naviger op
Log på
Fødevarestyrelsen Vælg sundere Nøglehullet
Skip Navigation LinksForside » Nyheder » Lancering den 1. februar 2012
30-07-2012 10:06

Sociale medier

Tip en ven

Print siden

L�s h�jt

Mindre tekst

Større tekst

Lancering den 1. februar 2012

Nøglehullet på spisesteder blev lanceret onsdag den 1. februar, hvor Fødevareminister Mette Gjerskov bød velkommen til stor gallamiddag med både spændende nøglehulsmenu og inspirerende indslag fra aktører bag ordningen.

food-q-c-480-480-8.jpgDen nye, frivillige ordning ’Nøglehullet på spisesteder’ 
blev lanceret med stor gallamiddag på Hotel- og Restaurantskolen i København, hvor samarbejdspartnere, branchefolk, kantinechefer, kokke, uddannelsesfolk m.fl. var inviteret for at høre om de nye muligheder for at sætte Nøglehullet på menuen.

Nøglehullet på menukortet
Gæsterne fik en spændende menu med Nøglehulsmærkede madretter, der lever op til kravene for fedt, sukker, salt og kostfibre, ligesom dagen også indeholdt mange faglige indspil og mulighed for besøg på ”markedspladsen for spisesteder”, hvor Nøglehullet og relevante partnere havde stande med information og materialer til gæsterne.

Fødevareministeren støtter den nye ordning
Fødevareminister Mette Gjerskov bakker op om initiativet.
”Vi ved fra vores undersøgelser at rigtigt mange forbrugere efterspørger sundere alternativer, når de spiser i kantinen, spiser ude, er på kursus eller på farten med familien og ikke selv står hjemme i køkkenet og laver mad og dermed selv kan bestemme, hvor meget fedt salt og sukker der skal i dagens ret. Med ’Nøglehullet på spisesteder’ giver Fødevarestyrelsen de danske spisesteder nye muligheder for at også kantiner, restauranter m.fl. får en mulighed for at markere sig med sundere alternativer og forbrugerne dermed får nogle flere sundere valgmuligheder”, sagde Ministeren.

Sekretariat for Nøglehullet på spisesteder
Alle restauranter, kantiner og andre spisesteder kan fra  1. februar 2012 tilmelde sig ordningen.
Det sker ved at kontakte ”Sekretariatet for Nøglehullet på spisesteder” på tlf.: 2286 7103 eller på mail:
kontakt@noeglehulletpaaspisesteder.dk.